Handige adressen

Soms werk ik samen met anderen of verwijs ik door. Mocht jij een gouden tip hebben of zou je hier genoemd willen worden? Meld het me. 

 

Klussen

Stichting Present: voor hulp van een groepje vrijwilligers voor één dag(deel). Aanmelding moet door een organisatie of hulpverlener worden gedaan.

Voor kleine klusjes kun je je aanmelden bij Burennetwerk in Gouda. Dit is bedoeld voor mensen die geen bedrijf kunnen betalen. Het werk wordt uitgevoerd door vrijwilligers. De materiaalkosten betaal je zelf.

Ik heb ook gewerkt met Ton Snoei, www.snoei.net, 06-12602314. Hij is een handige klusser, bouwt app’s en weet vooral veel van computers. Hij heeft ook een handige factureer-app: ZZPfact.

 

Woningstyling

Wil je je huis verkopen en is het opgeruimd, maar nog niet mooi genoeg voor de foto’s? Je kunt een woningstylist inschakelen als je hulp nodig hebt bij het stylen voor een snelle verkoop.

Soms kan dit ook via de verkoopmakelaar.

Voor de verbouwing van ons huis hebben wij gebruik gemaakt van Ingrid Verbrugh, interieurarchitect. Zij heeft ons op ideeën gebracht voor een andere indeling van het huis en meegedacht bij het kiezen van materialen en kleuren. Achteraf was dit een heel goede investering, omdat je wordt behoed voor fouten en er veel zorgen uit handen worden genomen.

 

Verhuizen

Na 4 verhuizingen kan ik niet anders adviseren dan om een Erkend Verhuisbedrijf in de arm te nemen. Je spullen zijn verzekerd tijdens het transport, je kunt materialen huren of krijgen voor het inpakken alle spullen. Bovendien hoef je niet zelf te sjouwen. Je kunt ook vragen of ze kasten (de)monteren of lampen ophangen, maar dat kun je ook zelf doen. Er blijft nog genoeg over om zelf te doen.

Voor senioren bestaat er Ontzorgd Verhuizen. Een concept waarbij de cliënt zoveel of zo weinig kan laten doen rond de verhuizing door het verhuisbedrijf. Van de post omzetten tot klussen in huis en het bezemschoon opleveren van de woning. Ze hebben een aantal vestigingen in Nederland, o.a. in Rotterdam en Uithoorn.

 

Ontruiming

Eerder heb ik contact gelegd met Jona Fontein, van Fontein Ontruimingen in Leiden. Zij ontruimen, verhuizen en halen bijvoorbeeld de vloerbedekking uit je huis. Ze verkopen waardevolle spullen voor je en kunnen ook evt. een koper vinden voor je speciale spullen. Ze leveren je huis bezemschoon op.

 

Verkoop en weggeven van spullen

Lp’s, singles en cd’s: Een cliënt van mij heeft goede ervaringen opgedaan met Jitse Ouweneel van Rock Maniac uit Gouda. Haar lp’s en cd’s zijn bij haar thuis opgehaald en betaald. Informeer wel vooraf of hij behoefte heeft aan jouw genre.

Boeken voor het goede doel: In Nieuwerkerk aan den IJssel en Moordrecht kun je boeken inleveren en een ander boek meenemen of boeken inleveren voor de verkoop. Met het opgehaalde geld worden doelen gesteund die te maken hebben met dierenwelzijn. Zie de website www.boekenvoordierenwelzijn.nl.

Studieboeken kun je te koop aanbieden via Bol.com of boekwinkeltjes.nl, maar ook via studieboekenverkopen.com.

Op de website http://inzameldoelen.nl/ vind je allerlei mogelijkheden om je spullen in te leveren of te doneren.

Uiteraard kun je ook altijd terecht bij de Kringloopwinkel in je eigen omgeving om spullen te brengen. Hiervoor ontvang je geen geld, maar je bent wel van alles af.

De laatste tijd geef ik ook spullen door voor De Zwaan, creatieve dagbesteding. Lapjes, garen, breinaalden, mooi papier. Zij zijn er blij mee.

Etenswaren, maar ook luiers, maandverband, wasmiddel e.d. kan ik inleveren bij Teun of bij De Voedselbank. Mits nog niet op de datum.

 

 

Ergotherapeut

Het gebeurt wel eens dat ik bij mensen kom die slecht ter been zijn, slechter gaan zien of door een spieraandoening minder mobiel zijn dan voorheen. Ergotherapeut Irmgard Odijk kan met kleine aanpassingen of tips grote verbeteringen in huis teweeg brengen. De ergotherapeut wordt vergoed uit de basisverzekering.

 

Opslag

Inbox Storage, is een bedrijf dat in meerdere steden zit, waaronder in Gouda. Je kunt (ook heel kleine) opslagruimte huren, voor kortere of langere tijd en middels een app houd je controle over je spullen.

Nu ben ik eigenlijk geen voorstander van opslag, omdat dat vaak leidt tot uitstel of afstel van opruimen. Toch kan het in sommige gevallen een tussenstap zijn die je wat meer tijd geeft en ook helpt om dingen definitief weg te doen.

 

Schulden

Heb je af en toe schulden en kom je daar nog wel uit, dan kun je iets hebben aan de site van het NIBUD

Worden je schulden te groot om zelf op te lossen dan kun je voor hulp terecht bij vrijwilligers van Schuldhulpmaatje. Ook kun je de gemeente vragen om hulp. Deze hulp is gratis.

Uiteraard zijn er ook bewindvoerders, budgetcoaches of budgetbeheerders. Zij kunnen je dingen uit handen nemen, waardoor jij aandacht voor andere dingen hebt. Deze hulp is meestal niet gratis, maar het kan je veel opleveren. Ik heb goede ervaringen met Folant Bewindvoering en Carolus Bewind.

Deze lijst is nog lang niet compleet en ik hoop hem aan te vullen met interessante namen en adressen.

Share
Share