Een opgeruimd huis

Een opgeruimd en gezellig huis?

Alle spullen op een vaste plek?

Ontspannen en tot rust komen?

 

Thuis is de plek waar je op je gemak bent en waar je moet opladen na de dingen van alle dag. Is je huis echter een bron van stress, omdat het rommelig is en je steeds dingen kwijt bent? Kun je niet echt schoonmaken, omdat het vol ligt? Ben je niet zo graag meer thuis en durf je al helemaal geen mensen meer uit te nodigen? Zou je graag die volle zolder eens aanpakken? En die schuur waar geen fiets meer bij kan?

 

Prioriteiten

Als je druk bent en veel aan je hoofd hebt moet je constant keuzes maken. Wat is belangrijk en wat moet nu? Soms laten we ons leiden door spoedklusjes, die niet eens echt belangrijk zijn. Want als je eerlijk bent is opruimen en schoonmaken ook belangrijk. Kijk maar wat er met je gebeurt als je het niet doet. Het geeft stress en een gevoel van onbehagen. Eigenlijk is je werk nooit echt af en blijf je achter de feiten aanlopen. Dat zou je graag anders willen.

 

Schaamte

Ik kan me best voorstellen dat je er tegenop ziet om te starten. Waar moet je beginnen? Schaam je je voor anderen omdat jij niet lijkt te kunnen wat een ander wel kan?

Dat is helemaal niet nodig. En als je met mij in zee gaat kan je huis er binnen een paar dagen al heel anders uitzien en krijg je waarschijnlijk zin om nog veel meer op te schonen. Mijn ervaring is dat als je eenmaal start je steeds weer nieuwe dingen ziet die nog geordend kunnen worden, zoals je garderobe, je keuken of je voorraadkast. Belangrijk is wel dat je zelf wilt aanpakken. Het wordt hard werken.

 

Samen pakken we het aan!

Ik houd het graag eenvoudig: we gaan inventariseren wat je tegenkomt en dan samen aan het werk. Alle spullen gaan door je handen en jij bepaalt wat je er mee wilt: bewaren, weggeven of weggooien. Jij blijft de baas over je spullen. Ik laat dus geen lijst met tips achter, maar ik ga samen met jou kast voor kast en ruimte voor ruimte door om de spullen die je wilt bewaren een goede plek te geven.

Misschien heb je niet teveel, maar is het niet handig opgeborgen. Dan kijk ik samen met jou waar het mis gaat en wat zou kunnen helpen. Misschien heb je een prachtige keuken, maar is de indeling niet handig. Heb je veel gereedschap, maar ligt alles door elkaar. Dan gebruik je het niet en heb je er geen plezier van.

 

Volhouden

Ik help je vol te houden, ook als je het even niet meer ziet zitten. Je gaat keuzes maken en krijgt weer helder wat echt belangrijk voor je is. Hierdoor krijgt je overzicht over wat je hebt, waar het ligt en of je het echt nodig hebt. Je huis wordt een prettige plek waar jij en anderen graag zijn. Het komt je relatie en vriendschappen ten goede.

Lees ook mijn blog Start to run. Misschien heb je iemand van buiten nodig. Dat hebben we allemaal op zijn tijd.

Share
Share