Als er meer aan de hand is

Een vol huis, rommel en achterstanden: vaak is er meer aan de hand. Er is iets heftigs gebeurd, korter of langer geleden, of je gezondheid is verslechterd. Of je bent (structureel) overbelast.

Ziekte of een handicap in het gezin

Een ziekte of handicap (in het gezin) beïnvloedt alles. Dingen kosten meer tijd, je hebt met meer mensen te maken, je moet meer regelen. Omdat je je energie maar één keer gebruiken en daar moet je slim mee omgaan, want je hebt misschien nog andere kinderen, een partner, een baan of vrijwilligerswerk. 

Het ontvangen van Zorg zou een verlichting van je taken moeten betekenen, maar dat is het niet alleen. Je krijgt er ook taken bij. Denk aan gesprekken met artsen of begeleiders, inwerken van hulpverleners, vervoer en (PGB-)administratie.

Verlies

Overlijden van een dierbare heeft een enorme impact. Er is verdriet, eenzaamheid, vermoeidheid en ontzettend veel te regelen. Ook dingen die je helemaal niet wilt of waar je nog lang niet aan toe was.
Ook een echtscheiding, het verlies van werk of gezondheid geeft rouw, onmacht en stress.
Zo zijn er veel dingen die je kunnen overkomen of je worden aangedaan waar je mee hebt te dealen. Soms lukt dat alleen, soms heb je anderen nodig.

Hulp van een onafhankelijke derde

Als je in je huis, planning of huishouding vastloopt doordat je aandacht naar al die andere dingen uitgaat, is (tijdelijke) hulp nodig.

Als professional organizer weet ik heel veel over ordenen en opruimen, maar ook over het hoe en waarom. Een onafhankelijke derde kan je daarin soms beter helpen dan een bekende, hoewel steun van familie en vrienden wel heel belangrijk zijn.

Wil je weten of ik iets voor jou kan betekenen?