Over Carina

... en over Bezemer Organizing

Ik ben Carina

Samen met mijn man heb ik drie kinderen in de leeftijd van 16 tot 25 jaar, van wie alleen de jongste nog thuis woont. Onze (enige) zoon heeft autisme en een verstandelijke beperking en woont in een instelling. Wij zijn bewindvoerder en mentor van hem.

Omdat ik in mijn leven al heel wat heb gezien schrik ik niet zo snel en blijf ik rustig. Ik heb geleerd dat geen situatie hopeloos is en dat je meer kunt dan je nu denkt.

Ik houd van simpel en echt. Het leven is al ingewikkeld genoeg. Ik houd van overzicht en harmonie. Zonder dat kan ik niet goed functioneren. In mijn vrije tijd speel ik klarinet in een Harmonieorkest en ben ik actief binnen onze kerk, in het bijzonder voor autistische kinderen. Ik ben lid van een Engelse leesclub en houd van reizen en ontdekken.

Jouw doel is mijn doel

Wat heb jij nodig en hoe zou jij het willen hebben? Dat is veel belangrijker dan wat ik vind. Heb jij behoefte aan meer ruimte, minder spullen, een beter overzicht of een luisterend oor? Ik ondersteun je er graag bij om dat te bereiken.

Misschien lukte het vroeger wel om alles te regelen en te organiseren, maar hebben omstandigheden daar verandering in gebracht. Ziekte, tegenslag, zorgen of een te volle agenda kunnen zoveel tijd en aandacht van je vragen dat de dagelijkse dingen erbij in schieten. Tips en trucs kunnen helpen, maar soms is er meer nodig: een echt mens die luistert, meedenkt, vragen stelt en meewerkt. Vaak hoor ik ‘Alleen al het feit dat ik er niet meer alleen voor sta, geeft me zoveel rust!’

Dat is waar ik voldoening in vind en echt in geloof. Praktische en eenvoudige hulp om weer controle te krijgen over je leven.

Het kan ook zijn dat je het ordenen en organiseren van je huis(houding) nooit goed onder de knie hebt gekregen. Dan kan ik je waarschijnlijk dingen leren.

Mijn ervaring

Sinds juni 2015 ben ik werkzaam als Professional Organizer voor de thuissituatie. Ondertussen heb ik, met veel plezier, al heel wat mensen geholpen bij het ordenen van hun woning of administratie. Het is praktisch en geeft heel snel effect om orde te creëren. Ik richt me vooral op mensen met een extra zorgvraag (in het gezin), zoals autisme, overspannenheid en depressie. 

Ik heb een lange weg afgelegd voor ik was waar ik nu ben: In 1989 heb ik mijn opleiding Hogere Tuinbouwschool in Den Bosch afgerond, waarna ik jarenlang gewerkt heb als sociaal economisch voorlichter voor tuinders en hun gezinnen. Vervolgens heb ik gewerkt als projectmedewerker in de landbouw en vervolgens de politiek. Tenslotte als ambtelijk secretaris bij een indicatiecommissie voor speciaal onderwijs (cluster 2) en als gecertificeerd Schuldhulpmaatje bij particulieren (vrijwilligerswerk).

In 2014 heb ik de training tot Professional Organizer gevolgd bij Anne-Lies van Overbeek (overl. 2017), een van de eerste Professional Organizers in Nederland. In november van 2018 heb ik de post-HBO opleiding tot Senior Professional Organizer afgerond bij de School voor Organizing. Daarnaast volg ik regelmatig studiedagen. Ook doe ik aan intervisie met collega-organizers uit de regio en ben ik bestuurslid bij het vrouwennetwerk Vrouw en Busyness Groene Hart.

Lees ook mijn folder.

Share
Share