Wat zullen we dit jaar weer schenken?

Sinterklaascadeautjes kopen voor iemand die alles al heeft.

Sinds afgelopen zaterdag is Sinterklaas weer in het land. Eind augustus spotte ik de eerste kruidnootjes in mijn supermarkt, en ondertussen ligt het vol met chocoladeletters en strooigoed. Het zal je dus niet ontgaan zijn. Sinterklaas is een leuk feest met gezelligheid en verrassingen. Maar, eerlijk gezegd vind ik het steeds moeilijker om nog iets te bedenken om te geven of te vragen. We hebben al zoveel. En ons huis raakt voller en voller…

Lootjes trekken

Vroeger kochten wij als ouders voor elk kind een aantal cadeautjes. Als je kinderen al wat ouder zijn kun je ook lootjes trekken als gezin of familie. Je beperkt het aantal cadeaus en je kunt allemaal je creativiteit kwijt in gedichten of surprises. Lukt het niet om een goed moment te vinden dat iedereen er is, dan biedt internet uitkomst. www.lootjestrekken.nl is een van de sites waar je eenvoudig je naam en wensen kunt invullen. Vervolgens zorgt het programma dat je een naam toegewezen krijgt. Je kunt je lijstje tussentijds aanvullen en degene die jouw naam heeft wordt daarover geïnformeerd. Spreek samen een bedrag af en ga voor de gezelligheid.

Wat geef je iemand die alles al heeft?

  • Geef eens een belevenis cadeau. Een museumbezoek, een etentje, een lunch bij jou thuis, een fietstocht, wijnproeverij, excursie of workshop.
  • Knutsel, naai, brei of timmer iets persoonlijks.
  • Bak of kook iets lekkers.
  • Biedt een ‘klus’ aan, bijvoorbeeld ik kook, repareer, schilder voor jou…
  • Besteed je gezamenlijke budget aan een goed doel.
  • Nodig iemand uit die vaak alleen is en verras hem of haar met een etentje of iets wat die persoon alleen niet snel doet.
  • Maak een pakket voor anderen, bijvoorbeeld via het Leger des heils of de Voedselbank.
  • Kijk eens op internet onder de zoekterm ‘wat geef ik iemand die alles al heeft’, voor meer ideeën. 

Tweedehands

Ga je iets kopen? Kijk dan eens op Marktplaats of in de kringloopwinkel. Er is zoveel te koop wat een ander niet meer gebruikt, maar nog zo goed als nieuw is. Dat kost iets meer moeite, maar scheelt ook veel geld. Doe je het niet voor het geld, doe het dan voor het milieu.  

Uit eigen voorraad

Heb je in je eigen kasten nog veel liggen wat je niet (hebt) gebruikt? Kijk eens of je er een ander blij (!) mee kunt maken. Dat kan een boek, cd of dvd zijn, maar ook een apparaat of schaatsen die je nooit draagt.

Je hebt in jouw huis een grote hoeveelheid spullen die je nooit gebruikt. Sommigen zeggen wel 70 tot 80%. Dat jij ze niet gebruikt betekent niet dat het waardeloos is. Maar in jouw huis komt het niet tot zijn recht. Weggeven is dan een fijne optie!

Is je huis echter vol met dingen die je niet mooi of nodig vindt (en die ook niet meer de moeite van het weggeven waard zijn) én heb je daar last van? Dan is de tijd wellicht rijp om daar wat aan te gaan doen. 

Hulp nodig?

Genoeg van al die spullen, maar weet je niet goed hoe je het moet aanpakken? Hulp nodig bij het maken van een start? Bel of mail als ik iets voor je kan betekenen. Ik denk en werk graag met je mee.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *