Lekker thuis?

Fijn hè, die lange avonden. Gordijnen dicht, kaarsjes, muziek en met een boek op de bank. Dit zou ík best elke avond willen.

Is dit voor jou een fijne droom, maar niet haalbaar. Simpelweg omdat je huis geen fijne plek is. Omdat het te vol of te rommelig is. Of dat er teveel dingen zijn die afleiden. Want, zeg nou zelf, die stapels of hoopjes her en der, die doen wat met je. Op zijn minst voel je dat er iets mee moet.

Is jouw huis een fijne plek?

Ben jij graag thuis? Is jouw huis een plaats waar je oplaadt en tot rust komt? Veel van mijn cliënten ervaren hun huis niet als een plek waar ze graag zijn, ondanks de grootte of de mooie plek waar ze wonen. Ze ontvluchten hun huis, omdat het niet gezellig is. Er ligt te veel dat hen een onrustig gevoel geeft. Te veel wat herinnert aan dingen die nog moeten gebeuren en aan plannen die maar niet gerealiseerd worden. Anderen trekken de gordijnen dicht en doen die zelfs overdag bijna niet meer open, omdat ze liever niet willen dat iemand binnen kan kijken. Er is sprake van schaamte en eenzaamheid.

Dit hoeft niet!

Het hoeft niet zo te blijven. Ik heb eigenlijk nog niet meegemaakt dat iemand het niet voor elkaar kreeg om zijn of haar woonkamer, keuken of voorraadkast op orde te krijgen. Het kan een hele klus zijn waar je enorm tegenop ziet. Het kan een brij in je hoofd geven waar je van wakker ligt en je geen begin in ontdekt, maar in vrij korte tijd kan je huis er al heel anders uitzien. 

(Is er sprake van extreme chaos, dan verwijs ik graag door naar gespecialiseerde professional organizers voor hoarding. Zie hiervoor de site van de NBPO)

Hulp van buiten

Heb jij wel eens overwogen om hiervoor hulp te zoeken, maar het toch niet gedaan? Heb je een boek gekocht over opruimen en ben je zelf aan de slag gegaan? Sommige mensen hebben baat bij de technieken van bijvoorbeeld Marie Kondo en komen daarmee heel ver, omdat het vooral gaat over het kwijtraken van ‘teveel’. Voor anderen is ook een boek niet de oplossing.

Heb jij niet echt een systeem in je huis of wil je alles bewaren en raakt het te vol, dan kan ik je, als professional organizer, op weg helpen. Door samen met jou door je huis te gaan en kasten en kamers te ordenen op een manier die jij handig vindt en die ook bij jou past! Door jou keuzes te laten maken en wellicht ook een deel weg te doen. Dat is nooit een verplichting, maar wel vaak het gevolg. En dan kies je er zelf voor.

Zie je het voor je?

Wat kan het dan fijn zijn om kamer voor kamer, gestaag vorderend, ruimte te maken. Om je woonkamer weer een plek te laten zijn waar je lekker koffie kunt drinken op de bank. Waar je aan tafel kunt eten en waar je gezellig met een vriend of vriendin kunt bijpraten. Heb jij ook zo’n zin om te koken in een schone, opgeruimde keuken? Of lekker te slapen in een frisse, rustige slaapkamer? Dan moet er misschien best wat gebeuren, maar het is niet onmogelijk.

Wacht niet langer en gun jezelf ruimte, lucht en nieuwe energie. Ik vertel je er graag meer over bij een kop koffie en, wie weet, kan ik je helpen je situatie te veranderen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *