Verhuizen: wat een klus!

Verhuizen is meer dan spullen van A naar B brengen. Er is veel te regelen, te klussen en op te ruimen. En bij dat laatste kan een professional organizer goede diensten bewijzen. Want alles wat niet mee hoeft scheelt geld en ruimte.

Vandaag zijn onze buren verhuisd. Ik heb het een beetje gevolgd. Het kostte twee dagen met een verhuisbedrijf. Net als bij ons al weer ruim een jaar geleden. Verhuizen is een enorme klus en het houdt uiteraard veel meer in dan het verplaatsen van de spullen van het ene naar het andere huis. Iedereen met ervaring weet daarvan.

 Opruimronde

Voor mij was elke verhuizing (ondertussen 4 keer verhuisd) weer een opruimronde. Dat moet ook wel, want tussen nu en de vorige keer is er ook weer veel bij gekomen. Als je het dan toch door je handen gaat is het een mooie gelegenheid om te beslissen wat je er mee wilt. Wat tien jaar geleden nog relevant leek om te bewaren, is nu waarschijnlijk over de datum. Kleding, sportapparaten, knutselspullen, speelgoed of gereedschap: heb je er nog iets mee? 

Een nieuwe start

Als je gaat verhuizen wil je een nieuwe start maken. In een fris geverfd huis en met schone, leuke spullen. Dat betekent dat oude troep, stoffige dozen en kapotte apparaten daar niet bij horen. En misschien kun je nog veel meer niet meer gebruiken of überhaupt een plek geven.

Beginnen is moeilijk, want je haalt nogal wat overhoop. Kun je het zelf opruimen? Helemaal goed. Heb je last van uitstelgedrag of komt het er niet van? Dan is hulp van buiten aan te bevelen. Al was het maar omdat het dan gebeurt. Het kost je wat, maar het levert je enorm veel op. 

Hulp bij de verhuizing

Onlangs wees iemand me op de website Ontzorgdverhuizen.nl. Een dienst voor senioren waarbij het hele proces van de verhuizing wordt ondersteund. Fantastisch. Men kan alles voor je regelen, organiseren, plannen en volgens de website kun je er als bewoner ontspannen een spelletje bij doen.

Wat ik tevergeefs zocht was hulp in het voortraject. Dat stuk waarbij je bepaalt wat meegaat en wat niet. Het uitzoeken en opruimen van je spullen. En de spullen die al jaren wachten op uitzoeken… En dan praten we over meer dan een paar doosjes.

Want, als je de verhuizer alles laat inpakken, gaat dát ook mee. De spullen die kapot zijn, die eigenlijk weg moesten of die nog van je kinderen zijn. En elke m3 kost geld. En geloof mij, er staan heel wat m3’s in je huis.

Verhuisplannen?

Heb jij verhuisplannen of hebben je ouders dat? Zie je op tegen de verhuizing, maar vooral ook tegen het uitzoeken van je spullen? Een professional organizer kan je daar zó bij helpen. Bel of app me als je meer wilt weten.

Interessante boekentip: Het erkende verhuisboek van Marieke Dubbelman. (alleen nog tweedehands)

Misschien vind je dit ook interessante artikelen: Wat wel en wat niet? of  Aan je huis kun je zien wie je bent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *