Wachten op het juiste moment

Als je wacht tot het juiste moment komt, kun je lang wachten. Tenzij je je plan prioriteit geeft en in je agenda gaat zetten.
Wachten op het juist moment

Soms wacht je op ‘het juiste’ moment om iets te gaan doen. Mooi weer, zin, energie, tijd… En toch, als het mooi weer is ga je toch liever naar de plas dan kozijnen te schuren. Of als je energie hebt ga je liever sporten, in plaats van op te ruimen. Zoiets. Herkenbaar?

Het goede moment creëren

Juist momenten komen niet, denk ik, maar die moet je maken. Bewust, omdat je iets voor elkaar wilt krijgen. Zo hebben wij thuis ook een paar dingen die we wel willen doen, maar te omvangrijk zijn om op een namiddag even te regelen. En we hebben er anderen bij nodig of er moet eerst nog iets gebeuren of besteld.

Het goede moment is dus niet genoeg. Het vergt ook een planning en prioriteit geven in je agenda.

Een planning maken van alles wat nodig is voor je klus klaar is, kan helpend zijn. Het maakt het ‘grote’ wat kleiner en je kunt stapje voor stapje naar je einddoel werken. Je kunt steeds iets afstrepen en hoeveel voldoening geeft dat!

Maak het kleiner

En als je door de bomen het bos niet ziet helpt het ook heel erg. Vraag iemand uit je netwerk als het alleen niet lukt. En heb je geen netwerk, of wil je je netwerk niet teveel belasten, dan kun je ook een professional inschakelen. Heb je een opruimklus, dan ben ik zo’n professional. Ik wil graag een keer vrijblijvend met je kennismaken om te zien of ik je kan helpen die klus klein te krijgen.

Hulp nodig?

Dat betekent niet dat jij niets meer hoeft te doen, maar dat je iemand hebt die meehelpt en meedenkt. Die je wijst op de zwakke plekken in je planning of je overmoedige inschattingen. Die vragen stelt waar jij misschien niet opkomt of die bevestigt dat je alles goed op orde hebt. Wie wil dat niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *