Start To Run

Iemand die met je oploopt helpt enorm om te motiveren. Alleen lukt het niet en geef je misschien snel op. Samen veel minder snel.

Als ik ergens niet van houd dan is het sporten. Tenminste, ik houd niet van het zweten, verkleden en natte haren na het douchen. Waar ik wel van houd is het gevoel dat ik iets heb gepresteerd. Dat ik trots op mezelf kan zijn, omdat ik weer een stukje meer liep dan de vorige keer.

Vanochtend heb ik de stoute (sport)schoenen weer aangedaan en ben gaan hardlopen. Niet alleen, maar met Evy. U weet wet, van ‘Start to Run’. Ik heb haar nodig. Zij is vrolijk, moedigt me aan, complimenteert me, wijst regelmatig naar het einddoel (over zoveel weken loop je moeiteloos 5 km). Want dat zou ik namelijk wel graag willen! Als ik dreig op te geven lijkt ze dat te voelen, want dan zegt ze ‘nog even volhouden. Je mag zo weer 2 minuten wandelen.’ En werkelijk, het werkt. Ik zal nooit een sportfanaat worden, maar ik krijg het gevoel dat ik het kan en nog leuk vind ook!’

Aanmoediging

Tijdens het lopen bedacht ik dat dit voor mijn cliënten ook geldt. Zij vinden het moeilijk om in actie te komen om hun papieren of spullen uit te zoeken en te ordenen. Ze zouden het wel graag anders zien, maar op de een of andere manier lukt het niet alleen.

Misschien zit jij ook in zo’n situatie en baal je ervan. Het hoeft echter niet zo te blijven, want er is ondersteuning op dit gebied mogelijk. Ik wil jouw ‘Evy’ zijn. Jij doet het werk, maar ik ben erbij en moedig je aan. Ik houd je voor wat je einddoel is. Ik geef het tempo en de richting aan. En als je dreigt op te geven spreek ik je moed in.

Niet altijd leuk

Natuurlijk moet je soms doorbijten en dingen doen die je niet zo leuk vindt. Als je opschonen en ordenen leuk vond had je mij niet nodig! Maar toch, als je bezig bent en je kijkt na een paar uren terug op wat je hebt gedaan, kun je al trots zijn. Je bent weer dichter bij je doel. En als je denkt dat je je doel bereikt hebt, kom je erachter dat je moet blijven doorgaan op dezelfde weg. Anders val je terug en is je werk voor niets geweest.

Heb jij ook zo’n steuntje in de rug nodig? Iemand om je over het dode punt te halen of te helpen afmaken wat al zo lang ligt te wachten?

Ik ‘loop’ graag met je mee. Bel me (06-21442975) of stuur een mail (info@bezemer-organizing.nl) voor een vrijblijvend gesprek. Dat kost niets, maar kan je heel wat opleveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *